Gondolatok

Tinder tapasztalatok Svájcban

A Tinder előnyeiről és hátrányairól hosszasan lehetne vitatkozni, mert nagyon megoszlanak a vélemények erről az alkalmazásról. A sok negatív kritika ellenére (felszínes, húspiac, szexpartner kereső stb.), mégis az egyik legnépszerűbb ilyen jellegű applikációvá nőtte ki magát az utóbbi egy-két évben. Nem egy olyan sikersztorit hallani, amikor egy tinderes randiból egyenesen házasság lett. Bár ez elég extrém példa, és szerintem általában nem ez a jellemző, de legalább tökéletesen illusztrálja, hogy nem lehetetlen. A címben azért szerepel a helymegjelölés, mert bár az applikáció lényege nagyjából mindenhol ugyanaz, azonban lehetnek eltérések az “otthoni felhozatalhoz” képest. Magyarországon soha nem használtam – kivéve egyszer, amikor hazalátogattam, és kíváncsi voltam, hogy mi újság idehaza – de valószínűleg az alapvető különbség csak annyi, hogy itt nem azt írják, hogy “Szia, mizu? Hogy vagy?”, hanem, hogy “Hoi, wie geht’s?” vagy “Hey beautiful, how are you?”. Szóval nézzük is meg, hogy errefelé hogyan próbálnak hódítani a tinder lovagok.

 

 • Kezdjük a sort egy vicces megállapítással: már az első pár napban feltűnt, hogy itt az emberek előszeretettel pózolnak tehenek társaságában. Igen, tehenek. Valószínűleg bennem van a hiba, amiért nem értem az ilyen képek létjogosultságát ezen a platformon, és az is lehet, hogy ez a svájci kultúra egy olyan magassága, amihez még nem értem fel, mindenesetre jókat mosolyogtam rajta. Kíváncsi lennék, hogy ezek a képek hány százalékban járulnak hozzá a sikerükhöz. Engem sajnos nem nyertek meg vele. Lapozzunk.

 • A fotóknál maradva megfigyeltem még egy dolgot, ami már kevésbé Svájc specifikus: a rejtőzködést. Egyes felhasználók tökélyre fejlesztették azt a képességüket, hogy hogyan ne látszódjon az arcuk egyik képen sem (vagy hogy egyáltalán ne is szerepeljenek rajta, helyette tájképeket, idézeteket, Google-ból lementett képeket használnak). Csak néhány példa: símaszk, bukósisak, velencei álarc, lófej (ilyen is van!), sál, orvosi maszk. Csak azt nem értem, hogy így hogyan várnak sikert egy olyan felülettől, ami alapvetően a külsőségekre alapoz? Mégis ki húzna jobbra valakit, akiből az ég világon semmi nem látszik a fotókon?

 • Nagyjából minden harmadik ember “world traveller” vagy a leírásban megemlíti, hogy imád utazni, (szerintem ez az egyik leggyakrabban használt mondat a profilokon) és mindezt a világ körüli utazásán készült képekkel alá is támasztja. Itt aztán jönnek a lámákkal, majmokkal, tigrisekkel pózolós képek, de még mindig jobb, mint a szegény tehenekkel való pózerkedés. (lásd 1. pont) Ehhez hozzájön még egy kis extrém sport (minél veszélyesebb annál jobb), meg egy apró célzás, hogy ő egyébként csak szórakozásra vágyik, és vegyük lazán a dolgokat, és máris kész a sablon felhasználó.

 • Itt mindenki legalább két-három nyelven beszél – és nem csak alapszinten. A legtöbben oda is írják, hogy miből lehet “választani”. A leggyakoribbak között van a német, angol, francia, spanyol és az olasz. Persze ez érthető is egy olyan országban, ahol eleve négy hivatalos nyelv van (német, francia, olasz, rétoromán), és ahol ennyi különféle nemzetiség él együtt. 

 

 

A pasik mindenkit jobbra húznak?

Eddig nem vittem túlzásba a találkákat, mert igyekeztem megválogatni, hogy ki az, akire tényleg érdemes időt szánni személyesen is. Volt, amelyik csak egyetlen randit élt meg, valamelyik kettőt, és akadt olyan is, akivel már egészen komolyra fordultak a dolgok, de aztán rájött, hogy mégsem tudja mit akar.

Viszont ő volt az, aki megosztotta velem, hogy ő hogyan használta ezt az appot. Biztosan hallottatok már arról, hogy sok pasi szinte kivétel nélkül mindenkit jobbra húz. Bevallotta, hogy neki is ez volt a módszere. Többé-kevésbé szelektálás nélkül húzta jobbra a jelölteket – ezzel állítólag időt spórolva – ezután elég volt azok közül válogatnia, akikkel párba állt, megbizonyosodva arról, hogy ezeknek a lányoknak már biztosan tetszik, tehát veszteni valója nincs sok. Szép kis taktika! De valahol megértem, lehet, hogy ellenkező esetben én is így csinálnám. Ezek után értelmet nyert az is, hogy miért van az, amikor ott az a szuper helyes pasi, akivel elvileg tetszetek egymásnak, aztán soha nem ír rád és semmi nem történik. Valószínűleg ezért. Ő az, akire te igent mondtál, ő viszont egy nagy nemet mondott rád. Nem baj, túléljük, ettől még nyugodtan tudunk aludni éjszaka, igaz?

Kategóriák

Itt-ott hallani borzalmasan sikerült randikról, meg kéretlen fotókról bizonyos testrészekről,  de én ilyenről nem tudok beszámolni, mert még nem futottam bele ilyen díszpéldányba. Helyette itt van néhány típus, akik gyakran megfordulnak a kijelzőn:

 • aki csak félmeztelen képeket tölt fel, hogy azonnal elcsábulj…
 • a korábban említett világutazó, aki mindig valamilyen egzotikus helyen jár
 • a pilóta, aki két repülés között a Tindert pörgeti, és csak 8423 km-re van tőled
 • a túrázó, akinek minden képe a hegyekben készült és/vagy síelés közben
 • a bankár(nak kinéző), aki csak öltönyben mutatkozik
 • a turista, aki csak azt szeretné, hogy valaki körbevezesse a városban
 • a latin macsó (nem igényel kommentárt)

És vannak a nagyon helyes, normálisnak tűnő emberek, akik jó esetben a beszélgetés alkalmával sem okoznak csalódást. Aztán persze van, aki egyszer csak nem válaszol többet, vagy akivel nem tudtok túljutni a sablonos kérdezz-felelek részen, netán csak saját magáról tud beszélni, vagy már az első percekben a férfi-női szerepekről kezdtek el vitatkozni. Sokféle kimenetel lehetséges.

Úgy gondolom, hogy csillagállástól függően viszonylag sok párra szert lehet tenni, mert összességében nem olyan rossz itt a helyzet. Erre az alkalmazásra is érvényes, hogy ha jól használja az ember, akkor lehet vele sikereket elérni. Személy szerint nem várok tőle nagy csodát, legtöbbször csak unaloműzésre használom, de a lehetőség elől nem zárkózom el, hiszen soha nem lehet tudni, igaz?

Kíváncsi vagyok, hogy ti mit tapasztaltatok a Tinderrel kapcsolatban, milyenek az otthoni viszonyok, van e egyáltalán különbség, és volt e már valami emlékezetes élményetek, ami ehhez köthető. Írjátok meg, ha gondoljátok! 🙂

 

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Gyere és csatlakozz hozzám a Facebook és Instagram oldalamon is, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

 

Ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük